torsdag 8 november 2012

Kompass

Idag har vi irrat runt i souk,  som är hantverkare marknaden. Här i Marrakech är det ett stort område med kryddor, skinn, keramik och lampor.

Människorna här i Marrakech är fantastiska. Ingen drar eller skriker efter en och vill man titta i en butik så får man göra det i lugn och ro. Vi blev till och med bjudna på te i en och det var innan vi köpt något. Jag blev mkt nöjd när jag hittat ett marockansk fat och skål, vi betalade 300 dhm för båda. Vi hittade också var din sjal och kryddor.
I kryddbutiken fick vi en genomgång av alla kryddor och vilka som användes till huskurer, vi hade kunnat köpa med oss allt från botemedel från psoriasis till magont. Vi har också fått se hur de färgar sjalar och vilka pigment de använder, bara naturliga som kaktus, mynta, saffran och snäckskal.
Fick se den fantastiska koboltblå som haft en helt annan färg som pigment, kommer dock inte ihåg vad det var.

Efter att vi var klara och skulle hem var vi totalt vilsna, souk är som en labyrint med butiker överallt. När vi irrat runt i ca 1h och Thom börjar yttra orden 'snart sätter jag mig ner och grinar' och vi har slut på kontanter så hittar vi tillslut någon som är tydlig nog inne på ett fik. Efter det här vi lärt oss att man får räkna med att betala för att bli visad vägen,  lite som vandrande taxibilar.
I morse bestämde vi oss för att äta middag på Riaden vilket känns så rätt efter en tröttsam dag i souk.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar