torsdag 25 oktober 2012

Sista dagen Beirut

Idag blir sista dagen i Beirut. Vi har haft workshop och utvärdering typ hela dagen. Libanon är ett väldigt 'grupperat' land med mkt negativ historia mellan olika grupper, både länder och religion. Det gör att politiken här är alltid infekterad.

Igår åt vi middag med Lebanese Forces studenter, de är konservativa grundade från en kristen grund. De har under de senaste 7 åren haft flera av sina ledare mördade. 22 assacins på 7 år tror jag de pratade om. De är anti-Syrien och känner att det är Syrien som varit bakom.
Det ger en rätt spänd stämning när de befinner sig på en workshop med partier som är pro-Syrien. Att dessutom många diskussioner blev på arabiska gjorde det inte lättare för våra workshopledare, de hade såklart den tillsammans med en person från en libanesiskt organisation också.

Ikväll har vi ätit middag med några vänner, vi åkte iväg och prövade fruktcoctails, åt på ett litet lokalt ställe. Sjöng i bilen och hade så roligt tillsammans. Det känns verkligen som att kvällen var ett perfekt absolut på en spännande resa.

Imorgon går vi en strandpromenad och köper med oss några souvenirer innan hemresan.

Beirut är verkligen underbart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar