lördag 9 maj 2015

2015-05-07 New Orleans

Frukost på Mother's, ägg and karamelliserad skinka med grits. Grits är söderns version av gröt på majsmjöl. Inte så spännande.
Vi vandrade genom French quarters och försökte ta så många gator som möjligt och se så många olika hus som möjligt. Här var det mest barer och restauranger och lite turist shoppar.

Vi hade hört att magazine street var grymt så vi vandrade en bit på den tills vi insåg att alla butiker låg mkt längre upp. Så upp två kvarter till St. Charles och spårvagnen. $3 per 12 h kostar den. Grymt billigt, SL kan slänga sig i väggen. Kan tilläggas att SF hade billigare kollektivtrafik också.
Magazine street var packat med olika butiker, restauranger och caféer. Allt från lyx, billigt, modernt och anrikt.

Sen hem till hotellet för att fräscha till sig efter att ha promenerat i 29 grader. Vidare upp till Frenchman street med spårvagnen. Vi åt middag flera gånger om på samma restaurang (three muses) kunde inte sluta beställa in mer mat, allt var fanatiskt. Typ alla barer på frenchmen street har live musik, allt från blues till rock, och just nu är det svårt att avgöra om vi är mest kära i varandra eller i New Orleans.

Vi besökte:
Three Muses
The spotted cat
Apple barrel
BMC
Plus en mkt mysig konstmarknad, utomhus med lampslingor mellan hustaken i en gränd/bakgård. Jag fyndade ett halsband.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar