lördag 9 maj 2015

2015-05-08 New Orleans

Idag tog vi lite sovmorgon efter nattens utekväll. Klockan två var det dags för NOLA brewery och öl. Innan det gick vi en bit på Magazine street som vi inte hann med innan. Touren på bryggeriet var mest massa folk som drack gratis öl, kändes mer som en bar där man kunde se bryggeriet och deras lager. Att göra en jämförelse med Achor är inte ens att tala om.

Därpå gick vi och åt ostron, ost pommes frites och kyckling vingar. Ostronen kostade $10 för 12 st. Mkt goda, hoppas bara att vi inte blir dåliga hehe. För det priset kan man ju fundera.

Hem och vila efter en sen lunch. Och nu står vi i kö för att få ett bord att äta middag. Klockan är tio i nio och det är varmt och kvavt. Sådär en 27 grader varmt.

Till förrätt åt vi friterad Aligator, kan sammanfatta det som: smakar salt och hav med konsistensen som en seg räka/kräfta.
Jag har också smakat Jambalaya, gumbo och etoufee.

Mätta och nöjda bestämde vi oss för att kolla in Burbon street som ska vara "party" gatan. Vi hittade Funky Pirate med big Al Carson och Fritzel European bar och deras allstar band. Två guldkorn på tonårs trash disco-/stripklubbs- gatan. Vidare mot frenchmen street igen och mer live musik. Både reggae, blues och gubbrock.
Vi vandrade hem genom Burbon igen och det var värre än ett fratparty och yran tillsammans. Nu tillbaka i hotell sängen och imorgon blir sista dagen i NOLA innan NYC.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar